کاهش وزن در بارداری ممکن است در اوایل بارداری به دلیل تهوع صبحگاهی رخ دهد. در این شرایط، زنان دچار استفراغ و حالت تهوع می شوند و همین امر شرایط غذا خوردن را برای آنها دشوار می کند. اما باید بدانید که کاهش وزن در باردرای امری طبیعی نیست و می تواند به سلامتی آسیب های زیادی را وارد کند.کاهش وزن میزان ورودی ویتامین ها و مواد معدنی را به بدن کاهش می دهد و همین امر منجر به بروز مشکلات زیادی در سلامتی مادر و جنین می شود (اگر به این موضوع علاقه دارید، می توانید مقاله آشنایی با انواع رژیم غذایی را برای حفظ تعادل هورمون زنانه مطالعه کنید).
علت کاهش وزن در بارداری
دلایل زیادی وجود دارند که منجر به کاهش وزن در بارداری می شوند. به طور کلی، زنانی از زمانی که متوجه می شوند باردار هستند، باید زیر نظر یک پزشک متخصص باشند تا پزشک سلامتی آنها را رصد کند و به محض مشاهده یک مشکل کوچک، سریعا برای رفع آن اقدام نماید. دلایلی که منجر به کاهش وزن در بارداری می شوند، به شرح زیر هستند:
- تهوع صبحگاهی: تهوع صبحگاهی مشکل رایجی است که اغلب زنان در دوران بارداری تجربه می کنند و با توجه به این مسئله که دیگر نمی توانند غذا بخورند، وزنشان کاهش پیدا می کند.
- ابتلا به عفونت: ابتلا به عفونت یکی از مهمترین مواردی است که باعث کاهش وزن می شود و عواقب بسیار بدی را برای مادر و نوزاد به همراه دارد. عفونت ممکن است باعث سقط جنین شود یا نوزاد متولد شده با مشکلات بسیار زیادی همراه خواهد بود.
- اختلالات روانی: زنانی که به اختلالات روانی مانند وسواس، نشخوار فکری و موارد دیگر مبتلا هستند، ممکن است در دوران بارداری به دلیل بر هم خوردن هورمون های بدن غذا نخورند و همین امر منجر به کاهش وزن می شود.
- ابتلا به بیماری های خود ایمنی: یکی از مهمترین مواردی که ممکن است منجر به کاهش وزن در این دوران شود، ابتلا به بیماری های خود ایمنی است.
- تیروئید پرکار کنترل نشده: زنانی که تیروئید پرکار دارند و بدون مشورت با پزشک باردار می شوند، ممکن است کاهش وزن در دوران بارداری را تجربه کنند و همین امر مشکلات زیادی را برایشان به وجود خواهد آورد.
علت کاهش وزن در بارداری | |
تهوع صبحگاهی | ابتلا به عفونت |
اختلالات روانی | ابتلا به بیماری های خود ایمنی |
تیروئید پر کار کنترل نشده | ضعف عمومی بدن قبل از بارداری |
عوارض کاهش وزن در بارداری
کاهش وزن در بارداری، در صورتی که از حد مشخصی بگذرد، می تواند عوارض بدی را برای مادر و جنین به همراه داشته باشد. عوارض کاهش وزن در بارداری به شرح زیر هستند:
- زایمان زودرس
- نواقص مادرزادی
- تولد نوزاد با سر کوچک
- عدم شکل گیری درست اندامهای درونی نوزاد
- مرگ نوزاد
آیا کاهش وزن در بارداری خطرناک است؟
بله! زنانی که باردار هستند، هرگز نباید به دنبال کاهش وزن و لاغری باشند. زیرا کاهش وزن می تواند میزان ورودی ویتامین ها، مواد معدنی و مواد مغذی را به بدن کاهش دهد و این مسئله می تواند آثار بسیار بدی را برای مادر و نوزاد به همراه داشته باشد. مصرف میوه و سبزیجات سالم و پیروی از رژیم غذایی سالم یکی از مهمترین مواردی است که تمامی زنان باردار برای تجربه بارداری سالم باید به دنبال آن باشند. مجله nortonhealthcare در رابطه با کاهش وزن در بارداری موارد زیر را مطرح می کند:
Dieting, trying to stay the same weight or losing weight while pregnant — other than in the early weeks — can deprive your baby of nutrients needed to grow and develop. Losing weight while pregnant, other than in the early weeks, is not healthy for you or your baby.
رژیم غذایی، تلاش برای ثابت ماندن وزن یا کاهش وزن در دوران بارداری – به غیر از هفته های اولیه – می تواند نوزاد را از مواد مغذی مورد نیاز برای رشد و تکامل محروم کند. کاهش وزن در دوران بارداری، به غیر از هفته های اولیه، برای شما یا کودکتان مفید نیست.
پرخوری در بارداری ممنوع است!
زمانی که گفته می شود کاهش وزن در بارداری ممنوع است، برحی از افراد تصور می کنند که باید پرخوری کنند. همین امر باعث می شود که مقدار زیادی غذا مصرف کنند. همانطور که کم خوری در دوران بارداری آثار بسیار بدی را بر سلامتی به همراه داشته باشد، مصرف بی رویه غذا نیز آسیب های بسیار بدی را به سلامتی وارد می کند و ممکن است منجر به افزایش فشار خون بالا یا قند خون بالا شود.
ارسال پاسخ