تنبلی روده نوعی بیماری است که در پی کاهش تحریکات روده رخ می دهد و همین امر باعث می شود که مواد زائد در بدن به سختی از طریق روده خارج شوند و در نتیجه، مشکلاتی مانند یبوست رخ می دهد. عوامل متعددی از جمله مصرف کم آب، مصرف محدود فیبر و ابتلا به برخی از بیماری های گوارشی می توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. تغییر رژیم غذایی و مصرف غذاهای غنی از فیبر و استفاده از دمنوش نعنا یا زنجبیل می تواند برای بهبود این بیماری گزینه خوبی باشد (اگر به این موضوعات علاقه مند هستید؛ می توانید مقاله با این روش ها سریعا پاکسازی کبد انجام بده! را مطالعه کنید).
نشانه تنبلی روده
موارد متعددی وجود دارند که نشان می دهند شما به بیماری تنبلی روده مبتلا هستید. برخی از این علائم و نشانه ها به صورت زیر هستند:
- نفخ شدید
- زیاد شدن گاز در روده
- ابتلا به یبوست
- کاهش حجم مدفوع
- اجابت مزاج کمتر از سه بار در هفته
- درد و ناراحتی در شکم
- تهوع
- استفراغ
- سردرد مداوم
- خستگی مزمن
- تجربه اختلالات خواب و اضطراب
چرا این بیماری رخ می دهد؟
موارد متعددی وجود دارند که ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. انسداد روده در اثر وجود تومور یکی از مهمترین مواردی است که می تواند خطر بروز این بیماری را به همراه داشته باشد. همچنین، عادات ناسالم روده و آسیب به عضلات مقعد از موارد دیگری هستند که ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. در کنار تمامی این موارد، ناهنجاریهای سیستم عصبی روده که بر کاهش یا مسدود شدن پریستالیس اثرگذارند و بیماری مادرزادی «هیرشپرونگ» که باعث مسدود شدن چند قسمت یا کل روده میگردد می توانند منجر به بروز بیماری تنبلی روده شوند.
دلایل دیگر که خطر ابتلا به تنبلی روده را افزایش می دهند!
موارد دیگری نیز وجود دارند که می توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. به طور مثال، استفاده از برخی داروها همچون مواد افیونی و اختلال در عملکرد کف لگن از جمله مواردی هستند که باعث بروز این بیماری می شوند. موارد دیگر به صورت زیر هستند:
- استفاده طولانیمدت از ملینهای محرک
- کمکاری تیروئید
- ابتلا به زوال عقل
- سندروم روده تحریک پذیر
- اختلالات خوردن مانند پرخوری عصبی یا بیاشتهایی
خطرات تنبلی روده
در صورتی که به تنبلی روده مبتلا هستید و برای درمان ان اقدام نکنید، ممکن است به زودی مشکلات زیادی در سلامتی شما به وجود بیاید. برخی از این خطرات به صورت زیر هستند:
- تغییرات روحی مانند بروز افسردگی
- بیحوصلگی
- تغییر رفتارهای فرد
- وجود حالت سنگینی در معده
- احساس درد در ناحیه سر
- دلدرد شدید
- ایجاد ترک در پوست دیواره مقعد
- ایجاد بواسیر
خطرات تنبلی روده | |
تغییرات روحی | بی حوصلگی |
تغییر رفتارهای فرد | وجود حالت سنگینی در معده |
احساس درد در ناحیه سر | دل درد شدید |
ایجاد ترک در پوست دیواره مقعد | ایجاد بواسیر |
درمان خانگی تنبلی روده
برای درمان تنبلی روده، می توانید به سراغ روش های خانگی بروید و این روش ها معمولا می توانند اثرگذاری زیادی داشته باشند. برخی از این موارد به شرح زیر هستند:
- ورزش: ورزش مداوم باعث می شود که اعضای مختلف بدن تحریک شوند و در نتیجه، مشکلات گوارشی کاهش پیدا می کند.
- مصرف سبزیجات: مصرف سبزیجات تازه مانند کاهو، اسفناج، جعفری، ریحان، گوجهفرنگی و خیار می تواند در درمان این بیماری موثر باشد.
- مصرف میوه های تازه: استفاده از میوه های تازه مانند سیب، انگور، توت، پرتقال، هلو برای درمان این بیماری موثر است.
مجله Better Health Channel در رابطه با درمان این بیماری می گوید:
The unusually slow passage of waste through the large intestine leads to chronic problems, such as constipation and uncontrollable soiling. There is no cure
عبور آهسته و غیر معمول مواد زائد از روده بزرگ منجر به بروز مشکلات مزمن مانند یبوست می شود. برای این بیماری درمان قطعی وجود ندارد
غلات سبوسدار مانند بلغور، جو، جوی دوسر و برنج قهوهای، حبوبات مانند نخود، لوبیا، لوبیاسبز و عدس، آب لیمو تازه، دانه کنجد، قهوه، دمنوش چای نعنا یا زنجبیل، روغن های گیاهی مانند ر وغن کنجد و روغنزیتون در تحریک حرکات روده موثر هستند و می توانند به افراد کمک کنند که مشکلات روده خود از جمله اسپاسم های گوارشی را رفع کنند و به افراد کمک کنند سلامتی خود را افزایش دهند. البته باید رژیم غذایی خود را به صورت دائم تغییر دهید تا بتوانید اثرات آن را در سلامتی مشاهده کنید.
ارسال پاسخ